Reformproducten

Reformproducten zijn samengesteld uit zoveel mogelijk puur natuurlijke ingrediënten. Het motto van reform is: laat het natuurlijke zo natuurlijk mogelijk. Ze bevatten geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen en geen kunstmatige conserveringsmiddelen. Producten als gistvlokken, lecithine, zemelen, supplementen, kruiden en homeopathische geneesmiddelen, kunnen je lichaam op een natuurlijke manier een handje helpen als dit soms nodig is. Reform voedingsmiddelen zijn zo weinig mogelijk geraffineerd. G&W GezondheidsWinkel Rima heeft een uitgebreid assortiment aan reformproducten, variërend van 200 verschillende soorten thee, kruiden, superfood als zaden, noten, quinoa, goji-bessen tot rawfoodproducten.

Biologisch
Biologische producten worden geproduceerd met respect voor mens, dier en milieu. Ze worden verbouwd zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Ook worden er aan biologische producten geen synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen toegevoegd. Biologisch is dé manier om lekker, divers en verantwoord eten te produceren. Het gaat altijd om leven: om producten afkomstig van planten of dieren.

Ecologisch
Ecologisch staat voor milieuvriendelijk. Dat betekent concreet: zo weinig mogelijk belastend of vervuilend voor het milieu. De ecologische landbouw werkt niet met chemische bestrijdingsmiddelen omdat de giftige stoffen moeilijk afbreekbaar zijn. Ook niet met kunstmest, omdat de productie ervan veel energie vraagt. Dit is kenmerkend voor ecologisch eten. Hoewel de termen biologisch en ecologisch vaak door elkaar gebruikt worden en de werkwijze bij de productie ervan veelal hetzelfde is, hebben ze toch een andere betekenis. Biologisch heeft vooral aandacht voor de relatie milieu, mens en gezondheid, terwijl ecologisch consequent rekening houdt met het hele ecosysteem waarin wij leven en vermijdt alles wat dit systeem kan schaden.

Demeter
Demeter is een keurmerk van de Biologisch Dynamische landbouw (BD). Biologisch dynamische landbouw is een vorm van biologische landbouw. Hierbij wordt ook gelet op kosmische invloeden op planten. Alle producten met een Demeter-keurmerk voldoen in ieder geval aan de normen voor biologische landbouw, zoals die binnen de Europese wetgeving zijn vastgelegd. Boeren en verwerkers die daarnaast voldoen aan de Demeter-normen en -richtlijnen ontvangen na de controle een Demeter-certificaat en mogen het Demeter-keurmerk voeren.

G&W GezondheidsWinkel heeft een uitgebreid assortiment reformproducten. Veel soorten theeën, kruiden en specerijen uit alle continenten. Enkele populaire specerijen zijn: geelwortel, gember en vanillepoeder. Ook handig: de vele gevarieerde recepten van Rima. Zo weet je precies hoe je je eigen gezond verantwoorde maaltijd kunt bereiden.