Superfood

Superfood is een verzamelterm voor verschillende eetbare planten en vruchten die rijk zijn aan essentiële voedingsstoffen zoals: proteïnen, mineralen, vitaminen, enzymen, antioxidanten, polysachariden, essentiële vetzuren en aminozuren. Ze zijn helemaal vrij van pesticiden, chemicaliën en (groei)hormonen. Wanneer een voedingssoort over meer dan 12 positieve eigenschappen beschikt, valt het onder de categorie superfood.

Al deze voedingstoffen zijn erg belangrijk voor ons functioneren, maar zijn tegenwoordig weinig te vinden in ‘normale’ voeding. Dat maakt superfoods ook zo populair. Ze zijn perfect om de tekorten en disbalansen die in je lichaam ontstaan zijn door ‘leeg’ voedsel, te herstellen. Een aantal populaire superfoods: goji bessen, rauwe cacao, maca, producten van bijen, als honing en bijenpollen, spirulina, aloë vera, hennepzaad, tarwegras, chia zaadjes en kokosproducten als kokoswater en koksolie. Uiteraard liggen deze superfoods bij G&W Gezondheidswinkel Rima in de schappen.

Wat superfoods doen? Ze verbeteren namelijk de algemene gezondheid, versterken het immuunsysteem, verhogen de serotonine productie, verbeteren het seksleven, zuiveren, ze verbeteren het concentratievermogen, voorzien het lichaam van alle nodige voedingsstoffen en zijn vaak ook nog lekker! Bovendien krijg je er een flinke boost energie van.

Rawfood
Rawfood is dé voedingstrend van dit moment. Onder rawfood wordt plantaardige voeding dat niet boven de 42 graden Celsius verhit is geweest verstaan. Bestanddelen van een rawfood-dieet zijn: groene bladgroenten, alle andere groenten (bijvoorbeeld wortelgroenten, knolgroenten, koolsoorten), fruit, gedroogd fruit, noten, zaden, wilde planten, zeewier, algen (spirulina, chlorella, blauw-groene alg), superfoods, gekiemde zaden, gekiemde granen en gekiemde peulvruchten.