Dieetproducten

Dieetproducten worden in de meeste gevallen gebruikt om gewicht te verliezen. Ze horen bij een dieet en zijn anders samengesteld dan normale voeding. Dieetproducten zijn er in veel verschillende vormen: maaltijdshakes, pillen of in drankvorm. Drinkvoeding kan verrijkt zijn met energie, eiwitten of met vezels. Ook zijn er eiwitarme en suikervrije producten. Sommige producten zijn geschikt voor mensen met een bepaalde aandoening als diabetes, nierfalen of coeliakie (glutenallergie). Voor zuigelingen en kinderen van verschillende leeftijden is er speciale dieetvoeding. G&W GezondheidsWinkel Rima heeft dieetproducten van verschillende bekende merken in voorraad. Welk product het best bij iemand past, is afhankelijk van het doel of de klacht waarmee iemand binnenkomt. De deskundige medewerkers helpen graag bij het kiezen van het juiste product.

 

Glutenvrij producten

G&W GezondheidsWinkel Rima heeft een zeer ruim assortiment glutenvrije producten. Gluten is een eiwit dat van nature voorkomt in bepaalde graansoorten zoals rogge, gerst, tarwe en haver. Gluten zit in veel eten dag we dagelijks gebruiken. Voedsel als brood, koek, beschuit, crackers en pasta bevatten gluten. Maar ook in bepaalde soorten frisdrank, soep, saus en snoepgoed komen gluten voor. Wanneer iemand met een glutenintolerantie tóch voedsel nuttigt dat gluten bevat, raakt de binnenkant van de darmen beschadigd waardoor ze slecht in staat zijn voedsel (ook belangrijke vitaminen en mineralen) op te nemen. Met alle gevolgen van dien: buikklachten, opgeblazen gevoel, diarree, obstipatie en vermagering als gevolg van slechte opname van voedingsstoffen.

Sommige mensen, in Nederland naar schatting zo’n 170.000, hebben een glutenintolerantie, ook wel coeliakie genaamd. De verwachting is dat dat aantal alleen maar toe zal nemen. G&W GezondheidsWinkel Rima heeft alles in huis om een gezonde glutenvrije maaltijd te bereiden en om heerlijk te kunnen genieten van een glutenvrij tussendoortje. Van glutenvrije pasta, brood, brooddeeg, pizzabodems, soepen, sausen tot koekjes, repen en sappen; je vindt het bij Rima. Voor voedingsadvies of vragen over coeliakie staan de dames van Rima graag voor je klaar.